Feest bij Zang-en Muziekgroep Blijde Geluiden

 
Al heel mijn leven bent U trouw, Heer. Al heel mijn leven bent U goed, zo goed! Zolang U adem aan mij geeft, Heer, zing ik steeds van de goedheid van God.

 

Een bewogen seizoen voor ons als Blijde Geluiden mede door de coronamaatregelen, een seizoen waar we elkaar heel weinig zagen/ niet hebben kunnen zingen en getuigen, hebben we toch heel bijzonder mogen afsluiten.

Tijdens de laatste repetitie donderdag 17 juni j.l., is ons lid Louwe Jager in het zonnetje gezet. Ik mocht hem namens de leden toespreken, hem het lied “Goedheid van God” toezingen en een cadeau overhandigen. We hebben Brenda, zijn dochter die samen met Henriëtte ook aanwezig was, opdracht gegeven voor hem (en onszelf natuurlijk) een prachtige taart te maken.

Het was op 18 juni namelijk precies 50 jaar geleden dat hij als 13-jarig jongetje lid van de vereniging is geworden.

De groep, mede opgericht door zijn vader Derk Jager Lzn. in 1953, heeft voor een groot deel een belangrijke plaats in het leven van Louwe gehad.

Toen hij zijn rijbewijs had gehaald werd hij ook ingezet als taxichauffeur om leden, die uit de hele provincie kwamen, op te halen voor de repetitie en optredens. In die tijd kwam het voor dat de groep ruim 40x per jaar ergens mocht zingen en spelen.

Op een gegeven moment is Louwe de organist van de groep geworden en nog later in 1988 nam hij de leiding over van zijn vader en werd hij voorzitter van de vereniging.

Het zingen en getuigen van zijn geloof in zijn Heer en Heiland is de drive voor Louwe geweest om dit al zoveel jaar te mogen doen.

Naast zingen in kerken/ziekenhuizen/gevangenissen etc. mocht hij samen met de groep een aantal (evangelisatie) reizen maken naar Zweden/Roemenië/ België.

Een aantal jaren geleden is Louwe ernstig ziek geworden en moest daardoor het stokje overdragen aan Hans Straat.

Door zijn broze gezondheid moet hij de laatste tijd steeds vaker de repetities missen en dat doet hem pijn.

In zijn dankwoord naar ons toe zei Louwe het volgende:

”Dat ik de leiding moest overdragen was een moeilijke beslissing, maar ik ben blij dat het zingen en getuigen doorgaat”.

”Het liefste zou ik zoals Hans net zong, zingen zolang mijn Heer mij adem geeft blijven zingen van Zijn goedheid, maar ik weet niet hoelang ik het nog volhoud om te blijven zingen. Zo lang als mogelijk is wil ik doorgaan, maar het wordt na elke ziekenhuisopname steeds zwaarder om er weer bovenop te komen. Ik wil jullie allemaal bedanken voor de geweldige avond en het mooie cadeau”.

Na nog even gezellig te hebben nagepraat en herinneringen te hebben opgehaald, mocht ik de avond afsluiten met gebed en spraken we samen de wens uit dat we elkaar na de zomerstop weer zullen zien om samen (wanneer we daarvoor van God de mogelijkheden krijgen) weer te zingen en getuigen van de goedheid van God.

                        

Het cadeau heeft bij Louwe en Gerda in huis een mooie plek gekregen.